RENTMEESTERSCHAP EN PRIVATIEF VASTGOEDBEHEERHet verhuren van een onroerend goed brengt heel wat organisatie, kennis en helaas ook wel eens kopzorgen met zich mee. Wanneer het hoofdstuk “verhuren” afgesloten is, begint het verhaal van de rentmeester pas. Met 2 gespecialiseerde rentmeesters in ons team, staan wij als persoonlijke raadgever klaar om mogelijke problemen (met de huurder of je pand) op te lossen. Maar een rentmeester doet nog veel meer…

 

 

 

Walls Vastgoedmakelaars als je rentmeester, wat doen we? 

Als rentmeester van je eigendom is het ons doel om je zorgeloos te laten genieten van je investering(en). Je ontvangt maandelijks de netto huurgelden, maar dan wel zonder de bijkomende kopzorgen want wij nemen de financiële, administratieve en technische opvolging van je vastgoed voor onze rekening. Dit houdt in:
- Opvolgen van de huurbetalingen en indien nodig rappels uitsturen
- Overdracht van nutsvoorzieningen
- Coördinatie van onderhoud en herstellingen
- Uitvoeren van tijdige indexaties
 
Heb je nog geen huurder(s) gevonden? Geen probleem! Wij hebben namelijk ook een vast verhuurteam die je graag begeleiden doorheen het gehele verhuurtraject. Van de begeleiding van bezoeken, een grondige screening van potentiële huurders, tot het opstellen van het huurcontract en het organiseren van de huurwaarborg en plaatsbeschrijving.
 
 
Je kan op beide oren slapen. Wij regelen alles!

 

Rentmeester vs Syndicus

“Doet een rentmeester dan niet hetzelfde als een syndicus?” horen wij vaak…
Het verschil is dat wij, als rentmeester, verantwoordelijk zijn voor de privatieve delen. Ter vergelijking; de syndicus treedt op als verantwoordelijke voor de gemeenschappelijke delen van een gebouw in mede-eigendom. Denk bijvoorbeeld maar aan een storing in de lift.
 
We werken uiteraard nauw samen met de (eventuele) syndicus van je gebouw zodat je huurders een goede service krijgen en je gebouw zijn waarde behoudt. Is er geen syndicus aanwezig? Geen nood, wij kunnen ook het beheer van de gemene delen op ons nemen!

 

Persoonlijk advies

Het optimale rendement uit je vastgoedinvestering halen, dat is ons gezamenlijke doel. Daarom helpen we ook met advies inzake:
- Renovatiebegeleiding
- Analyse: verkoop vs grondige renovatie
- Begeleiding bij eventuele verkoop, her- en/ of financiering
- Structureren van de vastgoedportefeuille, steeds in samenspraak met specialisten.

 

Nog vragen? 

Wil je graag meer weten over onze diensten als rentmeester? Bekijk hieronder onze brochure of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

BEL ONS   MAIL ONS

 

 

Vul het contactformulier in