Nieuw vanaf 1 januari 2020: EPC bij verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen


Vanaf 1 januari 2020 moeten ook kleine niet-residentiële eenheden met een oppervlakte van maximaal 500m² over een EPC beschikken bij zowel de verkoop als de verhuur.

 

Wat betekent dit en wat houdt het in?

Voor dit attest zullen dezelfde verplichtingen voor publiciteit gelden zoals bij het reeds bestaande EPC-attest (vermelding van de score in advertenties, het adres of de unieke score van het attest indien u het adres niet wenst te publiceren).

Bij verkoop en/of verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen is er enkel een EPC-attest verplicht als er voldaan wordt aan volgende voorwaarden:

  1. Het gebouw of een deel hiervan wordt niet bewoond (bv. winkel, kantoor, praktijkruimte, café, …).
  2. De maximale oppervlakte bedraagt 500m².
  3. In een gebouw met meerdere niet-residentiële eenheden (bv. een kantoorgebouw) mag de totale oppervlakte niet meer dan 1000m² bedragen.

 

Hoe vertaalt dit zich naar de praktijk?

Voor kleine niet-residentiële gebouwen waarbij het compromis ondertekend is voor 1 januari 2020, moet er geen EPC meer opgesteld worden. Bij compromissen vanaf 1 januari 2020 is er wel een EPC nodig.

Ook voor de gebouwen die nog steeds te koop of te huur aangeboden worden, moet er vanaf 1 januari 2020 een EPC aanwezig zijn.

 

Heb je nog vragen of wil je graag weten wat dit concreet voor je inhoudt? 

Neem dan contact met ons op! Vul hieronder het contactformulier in en dan bekijken we graag hoe we er samen voor kunnen zorgen dat je zo snel mogelijk in orde te bent met dit nieuw EPC-attest.

Vul het formulier in

Laatste Nieuws

NIEUWBOUWZONDAG: ONTDEK 24 OKTOBER 2021 HET MODELAPPARTEMENT VAN PROSPER PARK

Zondag 24 oktober is het weer tijd voor Nieuwbouwzondag! Op die dag kan je tussen 11 en 15 uur volledig vrijblijvend en zonder afspraak residentie Prosper...

Lees meer

VERLAGING REGISTRATIERECHTEN VOOR ENIGE WONING VAN 6% NAAR 3%

De Vlaamse regering verlaagt de registratierechten voor de aankoop van een enige woning van 6% naar 3%. Voor de aankoop van een tweede woning zullen...

Lees meer